Skip to main content

Spineband- terveemmän niskan puolesta

Spineband on vallankumouksellinen ruotsalainen keventäjä niskakipuihin ja niskan kuormituksen keventämiseen. Spineband auttaa niskalihaksia rentoutumaan, vähentäen kipuja.

Ota yhteyttäTilaa uutiskirje

Spineband vähentää niskan kuormituksesta johtuvaa oireilua

Monet ammatit ja työtehtävät rasittavat niskaa ja hartioita. Niskaa kuormittavia töitä voi olla esimerkiksi hitsauksen, kokoonpanon, puusepän tehtävissä, tietokoneen edessä tai muussa staattisessa tai vaativassa työasennossa. Niskakipua voi esiintyä lähes missä tahansa työtilanteessa ja se voi johtua monista eri tekijöistä. Syinä voivat olla esimerkiksi kaulan virheellinen asento tai ylikuormitus.

Esimerkiksi teollisuuden tehtävissä tarvitaan lisäksi suojavarusteita, jotka voivat painaa päätä ja aiheuttaa lisärasitusta niskaan. Työpäivän aikana kertynyt rasitus kaularankaan ja lihaksiin voivat aiheuttaa jatkuvaa kipua.

Niskan oireilut ovatkin erittäin yleisiä. Yli 30-vuotiaista suomalaista naisista neljä kymmenestä ja miehistä 2–3 kymmenestä on viimeksi kuluneen vuoden aikana kokenut niskakipua. Niskan kipu on syynä noin joka 25. terveyskeskuskäyntiin. (lähde: Terveyskirjasto)

Spineband on kehitetty vähentämään tätä niskan kuormituksesta johtuvaa oireilua. Spineband auttaa niskaa pääsemään luonnolliseen asentoon kaularangan kuormituksen helpottamiseksi ja tukemaan oikeaa asentoa.

Kokovaihtoehdot: 

XS-M

A-ympärysmitta 162-180 cm
B-ympärysmitta 62-110 cm

L-XXL
A- ympärysmitta 180-200 cm
B-ympärysmitta 80-125 cm

Miksi monilla on niskakipua?

Aikuisen pää painaa noin 5kg, kun kallistamme päätämme 30 astetta eteenpäin, kaularankaan vaikuttava voima kasvaa kolminkertaiseksi. Monissa työtehtävissä työskennellään niskaa rasittavissa asennoissa. Tällaisia tehtäviä voi olla esimerkiksi kokoonpanotyöntekijän tai asentajan työssä.

Työt joissa käytetään lisäksi suojavarusta, kuten kypärää voivat lisätä niskaan kohdistuvaa rasitusta entisestään.

Staattinen jännitys aiheuttaa kipua rankaan ja ympärillä oleviin kudoksiin. Niskan rasituksessa, usein myös päänsärky on jatkuvaa.

Niskakivun seuraukset

Jatkuvat niskakivut voivat vaikuttaa heikentävästi mm. työntekijän tuottavuuteen, tehokkuuteen sekä työn laatuun. Lisäksi niistä voi seurata lisääntyneitä sairauspoissaoloja ja kohonneita sairauskustannuksia. Lisääntyneiden poissaolojen seurauksena myös muiden työntekijöiden työkuoma kasvaa.

  • Alempi tuottavuus
  • Korkeat sairausloman kustannukset
  • Korkeat sairaanhoidon kustannukset
  • Suurempi kuormitus työtovereille
  • Alentunut elämänlaatu

Spinebandin kanssa voi käyttää neljää lisälaitetta.

Klipsit:
Mahdollistaa Spinebandin kiinnittämisen vaikka omaan lippalakkiin.

Joustava lenkki:
Mahdollistaa Spinebandin kiinnittämisen erilaisiin kypäriin.

Säädettävä päärengas: Mahdollistaa Spinebandin käytön ilman päähineitä.

Lakki: Spinebandin oma lippalakki, jossa on sisäänrakennettu klipsi kiinnitystä varten.

Varaa esittely

Minna Laine
minna.laine@meditas.fi
+358 40 747 9033

Meditas Oy Finland

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä