Skip to main content

Skelex 360-XFR

Skelex 360-XFR - exoskeleton auttaa työntekijöitä jaksamaan pitempään ja ehkäisemään vaivoja.

Lue lisääOta yhteyttä
Muutama minuutti ja Skelex 360-XFR – exoskeleton on pujahtanut kuin reppu selkään; lannevyö kiinni, käsivarsikuppien kiinnitys ja muutama tarkistus. Työntekijä on nyt valmiina vaikkapa maalaustöihin. Tunne on ihmeellinen, laite kannattelee käsiä ja ne tuntuvat painottomilta. Ylälistojen kiinnitys ei aiheuta polttavaa tunnetta lihaksiin, työtä jaksaa jatkaa pitempään, väsymystä koetaan jopa 80% vähemmän. Tunne on verrattavissa vaikkapa sähköpolkupyörään, joka pienentää kuormittavuutta ja auttaa jaksamaan. Hollantilainen ratkaisu on maailman ensimmäinen päälle puettavia yläraaja exoskeleton, joka keventää lihasten ja nivelten kuormitusta.

Miten Skelex 360-XFR – exoskeleton toimii?

Mikä liikuttaa käsiä? Skelex 360-XFR on ns. passiivinen exoskeleton, joka tarkoittaa, että se toimii mekaanisesti jousiin varastoituneen energian avulla, ilman moottoreita ja antureita. Laite keventää 0-5 kg / käsivarsi ja mahdollistaa jaksamisen jopa kaksinkertaisesti.

Skelex 360-XFR:stä on hyötyä työskenneltäessä ylöspäin kädet edessä tai etuviistossa. Se on suunniteltu tukemaan kehon luontaisia liikkeitä, sen kanssa voi kävellä, polvistua, istua, heiluttaa käsiä jne. Skelex 360-XFR painaa vain 2,5 kg ja sitä voi käyttää vaikka koko päivän ilman huoltoa tai lataamista.

Skelexin käyttäjiä on jo useissa maissa

Vuodesta 2017 Skelex 360-XFR:iä on myyty yli 50 kansainväliselle yritykselle 11 maassa, mm. Hollannissa, Belgiassa, Saksassa, Italiassa, Englannissa, Espanjassa, Ranskassa, Portugalissa, USA:ssa, Singaporessa jne.

Yrityksistä exoskeletonin ovat ottaneet käyttöön mm. Airbus, Transavia, KLM, BMW, SEAT, Beneteau, Naval Group, Heerema, Deutsche Bahn, SNCF, Royal Dutch Army Saint.

Skelex Logo

Skelexistä ratkaisu rasitusvammoihin ja sairaspoissaoloihin

Skelex 360-XFR:n tarjoama ratkaisu voi myös lisätä houkuttelevuutta teollisuuden ammatteihin ja työssä pysymiseen. On työntekijän kannalta merkittävää, että työnantaja miettii uusia keventäviä ratkaisuja työntekijän työssä jaksamiseen myös fyysisiä kuormitustekijöitä ehkäisemällä.

Tämän päivän haasteena on pidentää työuria ja pystyä työskentelemään yhä pitempään, joten on selvää, että rasitukset useille kehon osille lisääntyvät ja samalla kasvaa myös avun tarve. Uutta henkilöstöä voi olla vaikeaa saada fyysisiin töihin, joten meidän on kiinnitettävä vielä enemmän huomiota työolosuhteisiin. Skelex 360-XFR:n kaltaiset ratkaisut voivat vähentää myös sairaspoissaoloja, kun puku vähentää kehoa toistuvilta rasituksilta. Työnantajille tämä tuo merkittävää hyötyä myös työn tuottavuudessa.

Kompakti Skelex 360-XFR yläraajakevennin soveltuu parhaiten erilaisiin kokoonpano-, huolto-, maalaus- ja hitsaustehtäviin, koska se vähentää hartioiden rasitusta ja väsymistä. Sen käyttö lisää tuottavuutta sekä vähentään yläraajojen toistoliikkeistä aiheutuvia vammoja.

Ota yhteyttä

Lisätietoa

Lisätietoa Skelexistä päämiehen sivuilla skelex.com
Esimerkkejä exoskeletonin käytöstä Video
Skelex käytössä Hollannin kuninkaallisessa ilmavoimissa Video

Varaa esittely

Minna Laine
minna.laine@meditas.fi
+358 40 747 9033

Meditas Oy Finland