Loading...
Hoivarobotiikka2019-01-02T22:12:06+00:00

Hoivarobotiikka

Robotiikka terveydenhuollossa herättää tunteita. Ja niin sen täytyykin. Vain avaamalla keskustelua robotiikan mahdollisuuksista voimme lisätä tietoa. Haastamme organisaatiot, päättäjät, oppilaitokset ja hoitotyöntekijät mukaan kehittämään terveydenhuoltoa!

Automatisaatio, digitalisaatio ja robotiikka voisivat ratkaista monen raskaan,  toistettavan ja vaarallisen tehtävän, myös sosiaali- ja terveydenhuoltosektorilla. Omaa työtä kannattaa tarkastella vaikkapa seuraavista näkökulmista: miten voisimme potilasta/asiakasta hoitaa vielä paremmin ja kuormittua vähemmän, mitä tehtäviä teemme turhaan päällekkäin, voisiko joitakin vaiheita automatisoida? Miksi hoitohenkilöstö kävelee työvuoron aikana kymmenen kilometriä kuljettamalla tavaroita? Miksi ehdin olla vanhuksen luona vain 10 minuuttia? Voisiko kirjaamista automatisoida? Esimerkiksi näihin osioihin löytyy mahdollisuuksia myös robotiikasta.

Esimerkkejä:

  • leikkaussalissa olevat robotit
  • kävelyyn ja muuhun kuntouttamiseen tarkoitetut robotit
  • logistiikkaan ja hygieniaan tarkoitettu robotiikka
  • lääkkeen jakamiseen ja muistuttamiseen liittyvät robotit
  • etäyhteydenpidon mahdollistamiseen liittyvä digitalisaatio ja jatkossa myös robotiikka
  • vuorovaikutukseen, aktivointiin ja kuntoutukseen tarkoitetut robotit

Meditas Oy:ssä työskentelee Zora-hoivarobotti. Zora on pohjimmiltaan NAO-robotti, johon belgialainen yhtiö QBMT on tehnyt hoiva-alalle suunnatun Zora-nimisen ohjelman. Näin siitä tuli Zora.

Lisätietoja Zorasta (englanniksi)

Kiinnostuitko?
Ota yhteyttä ja pyydä tarjous.

Yhteystiedot