Skip to main content

Mittauksen avulla selvitämme auttaisiko exoskeleton keventämään työtäsi.

Lue lisääOta yhteyttä

EMG EXO LIHASKUORMITUSMITTAUS

Haluaisitko selvittää kuinka fyysisesti kuormittavaa työ teidän yrityksessä on?

 

Uudella EMG EXO mittauksella Meditas Oy yhteistyössä Fibrux Oy:n kanssa voi osoittaa yrityksellenne työpistekohtaisesti kuinka työntekijän lihakset kuormittuvat työtehtävissä.

Ainutlaatuisella EMG EXO -mittauksella selvitämme työpistekohtaisesti minkä verran yrityksenne työntekijöiden lihakset kuormittuvat työtehtävissä.
Hoitamattomina työn liiallinen fyysinen kuormitus voi ilmetä mm. tuki- ja liikuntaelinoireina sekä pitkinä tules-poissaolojaksoina.

Mittauksen tekee Meditas Oy yhteistyössä Fibrux Oy:n kanssa.

Keitä olemme

Yhteistyössä Fibrux Oy ja Meditas Oy

Halusimme kehittää uusimpia teknologioita ja viimeisimpiä tieteellisiä tutkimuksia hyödyntäen helppokäyttöisen mittalaitteen lihaksen toiminnan mittaamiseen myös laboratorioiden ulkopuolella. Tavoitteena oli ratkaisu, joka auttaa ammattilaista ymmärtämään paremmin asiakkaansa lihasten toimintaa.
Fibrux Oy on lihaksen toiminnan mittaamiseen erikoistunut yritys. Fibruxin taustalla on todellinen lihasspesialisti, biofyysikko Mika Herrala. Mika taustatiiminsä kanssa on kehittänyt Mpower-lihasaktivaatiomittarin, joka auttaa ammattilaista ymmärtämään paremmin asiakkaansa lihasten toimintaa ja auttaa keventämään työn kuormitusta lihasmittauksen avulla.
Meditas Oy on exoskeletoneiden eli ulkoisten tukirankojen koulutuksen asiantuntija. Meditas toi ensimmäisenä Suomen markkinoille exoskeletonit ja on kouluttanut sen jälkeen satoja ammattilaisia keventämään työtä exoskeltoneiden avulla. Meditaksen taustalla on Minna Laine, jolla on yli kymmenen vuoden kokemus työfysioterapiasta.

EMG EXO:n hyödyt

Esimiehelle: Pidät yrityksesi tärkeimmän resurssin – työntekijäsi – terveinä ja työkykyisinä maailmanvalloitustanne varten.

Työntekijälle: Motivoi parantamaan omia työskentelyasentoja, koska näytölle piirtyvän reaaliaikaisen palautteen ansiosta lihasten kuormitus on nähtävissä – nopeasti ja kiistattomasti.

Työterveyshuollolle: Tarjoaa uudenlaisen työkalun, jolla osoitat oikeiden työasentojen, vaikkapa oikean nostotekniikan vaikutuksen lihasten kuormitukseen sekä halutessasi exoskeletonin käytön vaikutuksia työhön.

Ota yhteyttä

Näe lihaskuormitus reaaliajassa

EMG Exolla osoitetaan exoskeletonien vaikuttavuus reaaliaikaisesti.

EMG Exo sovellus mittaa työnkuormittavuutta työtehtävien aikana ja tuottaa helposti luettavan raportin exoskeletonin vaikutuksesta työn kuormittavuuteen. Tulosten pohjalta voidaan keventää kuormitusta.

Mittaus on helppo toteuttaa

EMG EXO -mittaus tehdään helppokäyttöisellä, langattomalla EMG-teknologiaan perustuvalla lihasaktivaatiomittarilla, jolla on laboratoriolaitteiden mittatarkkuus.
Tulokset tallentuvat pilvipalveluun koko työtehtävän ajalta, jotta kuormitushistoria on myös jälkeenpäin tarkasteltavissa.

EMG EXO koostuu podeista (langattomista antureista), mobiilisovelluksesta ja pilvipalvelusta. EMG EXOn käyttö on perinteisiin EMG-laitteisiin verrattuna erittäin nopeaa ja helppoa

Kysymyksiä ja vastauksia

Mittauspodit

Tarkka sEMG-anturi lihaksen kuormitusasteen mittaamiseen

  • Pieni ja kevyt
  • Helppo kiinnittää mihin tahansa lihakseen
  • Mittaa mitä tahansa yksittäistä pintalihasta – jopa neljää lihasta samanaikaisesti
  • Ainutlaatuinen teknologia
  • Mittaa lihaksen tuottamaa sähköistä signaalia
  • Mittaa nivelkulmien muutoksia.

Yrityksen asiantuntija- nyt sinulla on mahdollisuus vaikuttaa henkilöstösi hyvinvointiin

MIKSI henkilökuntaasi kannattaisi mitata eri työpisteissä?
1. Saat selville, kuinka kuormittavaa työ eri työpisteissä on

2. Saatte raportin tehdyistä mittauksista ja voitte analysoida niitä yrityksen sisällä sekä mahdollisesti työterveyshuollon kanssa

3. Saatte halutessanne kokeilla asiantuntijan valitsemia exoskeletoneja ja saada tietoa niiden vaikuttavuudesta eri työtehtävissä teidän organisaatiossanne.

4. Voitte vaikuttaa raportin paljastamiin kuormittaviin työtehtäviin, työhyvinvointiin ja erittäin todennäköisesti myös sairauspoissaoloihin.

Faktoja

STM: n arvion mukaan sairauspoissaoloista aiheutuvat kustannukset ovat vuositasolla jopa 3,4 miljardia euroa. (STM 2019)

Tuki- ja liikuntaelinsairaudet ilmenevät pääsääntöisesti selkä- ja olkapäävaivoina, niska-hartiaseudun vaivoina, kyynärpää- ja käsivaivoina sekä nivelrikkoina. (Työterveyslaitos 2020)

Useimmiten selkäkipujen aiheuttaja löytyy kuitenkin työstä ja sen aiheuttamasta kuormituksesta. Taustalla ovat esimerkiksi liian kuormittava raskas, fyysinen työ, huonot työasennot sekä vartalon tärinä.
(Alaselkäkipu. Käypä hoito -suositus 2017).

Faktoja

Tuki- ja liikuntaelimistön kuormituksen ehkäisemiseksi on syytä kiinnittää huomioita työtapoihin, kuten nostotekniikkaan, apuvälineisiin sekä erilaisiin työasentoihin (Lahtinen 2020, 48).

Lähes 230 000 suomalaista työskentelee useita tunteja päivässä kädet koholla. Pitkäkestoinen kädet koholla työskentely on haitallista yläraajojen ja hartiaseudun lihaksistolle ja lisää liikuntaelinvaivojen riskiä.

Polveen kohdistuvat ongelmat alkavat kasaantua toistuvien raskaiden nostojen ja kantamisen seurauksena. Erityisesti taipuneen polven asennot, kun mukana on taakkaa, ovat iso riski. Muita polven kuormaa lisääviä asioita on toistuva portaiden kiipeäminen, jyrkällä pinnalla kiipeäminen tai usein kyykyssä tai polvillaan työskentely. (Työterveyslaitos 2020.)

Ota yhteyttä

Tilaa lihaskuormitusmittaus

Minna Laine
minna.laine@meditas.fi
+358 40 747 9033

Meditas Oy Finland

Ota yhteyttä